9 nov. 2010

Pimpad julkyrka

Hittade julkyrkan på loppis. Jag tror att den är gjord på nåt förskolepyssel, och är tillverkad av trätvättklämmor. Sprayad vit och ljusblå takpannor från en ikeaservett. Något av det pilligaste jag gjort. Dessutom är jag kluven, kanske var den bättre före pimpningen, den är ju så charmig i trä också.

6 kommentarer:

 1. Jösses vad häftiga saker du gör!!!

  SvaraRadera
 2. Men den blev ju jättefin när du hade gjort iordning den! Jätteduktig!
  Kram
  MammaMorran- funderar på livet & Barn med ADHD/Autism

  SvaraRadera
 3. Den blev ju superfin. Mkt finare än tidigare. =)

  SvaraRadera
 4. hej. jag snubblade över den här sidan när jag försökte googla fram något roligt jag kunde göra med min gamla pinnstol och två andra som väntar på mig hos morfar å titta här. otroligt fina pimpade saker du gjort. verkligen. skulle kunna tänka mig att prova din idé med servetter och så, men en korkad fråga kanske, men limmar du bara på servetterna och lackar över? vad använder du för lim och vad använder du för lack? tack :)

  go jul å gott nytt
  hälsningar
  linda

  SvaraRadera
 5. Hej Linda!
  Ska du måla stolarna först? Se iså fall först till att slipa stolarna så de är lite ruggiga i ytan, måla med grundfärg och sedan lackfärg. Sedan limmar jag med lacklim. Det finns att köpa i de flesta hobbybutiker. Fråga efter en som blir så genomskinlig som möjligt när den torkar. Helt riktigt tar du bara det översta lagret på servetten. Det vita bli genomskinligt när det dränka i lacklim. Klipp/riv ut bitar du vill lacka fast och limma på stolen. Servetten blir väldigt skör av limmet så använd en mjuk pensel och tryck/limma fast försiktigt. Alternativt en disksvampsbit som du duttar med. Sen låter du det torka, limmar ev en gång till. Sen är det lacka som gäller för att få det hela att hålla! Jag kör med högblankt golvlack, lacka minst 3 gånger och låt torka imellan. Det beror på hur slitstark du vill ha den. Jag använder bara vattenbaserat. Lättast är att gå in i en färgaffär och be dem hjälpa ta fram bäst lack. Köp inte nåt skit på Ö&B eller nån annan billig lack, det lönar sig verkligen att ha riktigt bra lack. Lycka till!

  Skicka gärna bilder på resultatet! Hade varit jättekul att se!

  O just det, prova på nåt som du inte är så rädd om först!

  Mvh Krissa

  SvaraRadera
 6. Synd att du förstörde den fina kyrkan. Min pappa har en likadan och han har själv gjort den. Förskole-projekt är det verkligen inte!!!

  SvaraRadera